Rezydencja… nie całkiem tradycyjna

W 2014 roku odświeżaliśmy wnętrze rezydencji na obrzeżach Rzeszowa. Istniejące rozwiązania należało uwspółcześnić, lub uzupełnić. Poniżej przedstawiamy efekt aranżacji wnętrza rezydencji… nie całkiem tradycyjnej. W ogromnej przestrzeni dziennej pierwsze skrzypce grają stylizowane, niepowtarzalne zabudowy meblowe, romantyczna tapeta, marmury na kominku i w kuchni, oraz ogromny stół jadalniany zaprojektowany specjalnie dla tego wnętrza. Króluje kremowa biel, ciemna czekolada i skórzana podłoga. Klatka schodowa cieszy oczy delikatną, złocistą techniką malarską oraz tapetą – dobrą przyjaciółką stylowych schodów.

Meble wykonał ART-Form

Salon

Kuchnia

Hall z klatką schodową

INNplus – Sale szkoleniowe

Zrealizowany 2013 roku projekt wnętrz sal szkoleniowych w firmie INNplus Sp. z o.o.  objął dwie sale: mniejszą od północnej strony budynku oraz większą, z której wydzielono dodatkowe biuro, również objęte projektem. Większa sala ma możliwość podziału na dwie niezależne części dzięki mobilnej ścianie. Daje to możliwość organizowania zróżnicowanych szkoleń dla niewielkich, ekskluzywnych grup kursantów. W sali dominuje mocny kolor fluksji. Głównym akcentem małej, kameralnej sali jest tapeta w kontrastowe krople. Ze względu na ograniczoną ilość światła od północy, użyliśmy jasnych barw – bieli połączonej z limonkową zielenią i zółcią.  Obie sale są wyposażone w regulowane sceny świetlne, a charakteru dużej sali dodaje przeszklenie pomiędzy nią, a dodatkowym biurem. To przestrzeń o znamionach open space. Mobilna sala posiada niezależną toaletę dla kursantów i aneks kuchenny. Obie aranżacje mają pobudzać do aktywnego uczestnictwa w szkoleniach – są wyrazem innowacyjności i nowoczesności firmy INNplus.

INNplus

Mobilna sala szkoleniowa

Kameralna sala szkoleniowa

EFEKT Plus – Sala konferencyjna

W 2013 roku został zrealizowany drugi etap inwestycji w Rogoźnicy. Na ostatniej kondygnacji została zaprojektowana duża sala konferencyjna dla pracowników Zakładu Produkcji Folii Efekt Plus Sp. z o.o. Obok niej powstał zestaw pokoi biurowych, połączonych ze sobą pływającym sufitem podwieszanym, który został nietypowo oderwany od ścian. Komfort użytkownikom sali zapewniają urządzenia klimatyzujące oraz aneks kuchenny. W przeciwieństwie do innych, stonowanych pomieszczeń, sala konferencyjna kipi energią, dzięki akcentom limonkowej zieleni. Wnętrze ma zachęcać do ożywionej dyskusji. Efekt podkreśla układ oświetlenia inspirowany stacjami kosmicznymi.

folia-stretch.pl

 

Sala konferencyjna

Korytarz przy biurach