EFEKT Plus – Sala konferencyjna

W 2013 roku został zrealizowany drugi etap inwestycji w Rogoźnicy. Na ostatniej kondygnacji została zaprojektowana duża sala konferencyjna dla pracowników Zakładu Produkcji Folii Efekt Plus Sp. z o.o. Obok niej powstał zestaw pokoi biurowych, połączonych ze sobą pływającym sufitem podwieszanym, który został nietypowo oderwany od ścian. Komfort użytkownikom sali zapewniają urządzenia klimatyzujące oraz aneks kuchenny. W przeciwieństwie do innych, stonowanych pomieszczeń, sala konferencyjna kipi energią, dzięki akcentom limonkowej zieleni. Wnętrze ma zachęcać do ożywionej dyskusji. Efekt podkreśla układ oświetlenia inspirowany stacjami kosmicznymi.

folia-stretch.pl

 

Sala konferencyjna

Korytarz przy biurach

EFEKT Plus – Biura Zarządu

W 2012 roku powstał projekt biur zarządu Zakładu Produkcji Folii Efekt Plus Sp. z o.o.  w strefie ekonomicznej w Rogoźnicy. Właściciele firmy kładąc duży nacisk na rozwój zakładu i wprowadzanie innowacyjnych technologii, oczekiwali, że serce firmy – gabinety zarządu, będą w pełni uosabiać tą filozofię. Z drugiej strony Efekt Plus Sp. z o.o. , to rodzinna firma – typowo biurowe rozwiązania zostały złagodzone ocieploną kolorystyką, która łamie sztywne ramy typowe, dla biur kadry zarządzającej. Zamiast oczywistych szarości, lub granatów pojawiły się kolory ziemi, połączone z kremowobiałymi odcieniami. Powstały gabinety nowoczesne, odpowiadające randze i charakterowi użytkowników.

Projekt aranżacji wnętrza objął również hall wejściowy, klatkę schodową, oraz komunikację na kolejnych kondygnacjach. Te wnętrza, są wizytówką firmy, świadczą o jej prestiżu – elegancki, czarny granit na schodach skontrastowany z jasno-beżową płytką o dużym formacie, piękna, grafitowa tapeta z lekkim połyskiem – zostały zaprzęgnięte, by świadczyć o potencjale firmy.

folia-stretch.pl

 

Biura zarządu

Klatka schodowa i hall wejściowy

Wystrój kancelarii prawniczej

Regularnie współpracuję z klientami, którzy potrzebują pomocy przy zaprojektowaniu powierzchni biurowej. Jednym z takich klientów jest rzeszowska kancelaria prawnicza Causa Finita, która oferuje kompleksową obsługę prawną procesów inwestycyjnych i nieruchomości. Aranżacja wnętrza miała odzwierciedlać prestiż firmy, jej misję i reprezentowane przez nią wartości. Miała również stworzyć przyjazny klimat, z którym pracownicy mogliby się utożsamiać.