Dom jednorodzinny w skandynawskim stylu

Dom w skandynawskim stylu powstał dla stałych klientów, którzy jasno określili założenia projektu: ma być jasno i przytulnie, i… niebanalnie. Powstało przyjazne wnętrze, gdzie kuchnia płynnie zamienia się w jadalnię, hall i salon. Do wnętrza domu prowadzi “kamenisty” wiatrołap zawdzięczający swoją nazwę płytkom gresowym, które przypominają granit oraz fototapecie tapecie w geometryczne otoczaki. Strefa dzienna wyróżnia się podłogą laminowaną HDF – praktyczną alternatywą dla naturalnego dębu. Imitacja drewna jest tak dobra, materiał komponuje się idealnie z olejowanymi. drewnianymi trepami schodów. Ciepło w salonie, to nie tylko zasługa ogrzewania podłogowego, lecz również kominka. Prosta bryła, jest podkreślona okładziną Laminam. W całym wnętrzu dominuje biel, szarość, oraz dąb – w różnych odmianach. Podobnie jest z łazienkami. Na parterze znajduje się biała toaleta, z charakterystyczną kolorową szybą. Na górze, w łazience dzieci, oprócz bieli królują kolorowe ręczniki i płytki gresowe doskonale udające.. dąb i to dąb krojony “przez pień”. Łazienka rodziców, to kamienista impresja na temat szarości.  Sami zobaczcie efekt.

Wiatrołap

Salon i kuchnia

Schody i hall

Toaleta

Łazienka dzieci

Łazienka rodziców

Mieszkanie w kolorze jasnego piasku

Mieszkanie w kolorze jasnego piasku, to niewielka kawalerka. Właścicielce zależało na wrażeniu przestrzeni. Jednocześnie nie chciała, aby mieszkenie było “sterylnie białe”. Optymalnym rozwiązaniem okazały się jasne, piaskowe kolory, przełamane ciemnymi frontami szafek w kuchni i graficznymi akcentami w postaci  mebli gotowych. Ład we wnętrzu wprowadzają projektowane szafy na wymiar z neutralnego mdf’u lakieowanego w kolorze ścian. Przestrzeń powiększa też jasna podłoga z olejowanego i rozbielanego jesionu.  Ciekawym elementem są też starannie dobrane tapety. Aranżacja wnętrz została skrojona na miarę.

EFEKT Plus – Biura Zarządu

W 2012 roku powstał projekt biur zarządu Zakładu Produkcji Folii Efekt Plus Sp. z o.o.  w strefie ekonomicznej w Rogoźnicy. Właściciele firmy kładąc duży nacisk na rozwój zakładu i wprowadzanie innowacyjnych technologii, oczekiwali, że serce firmy – gabinety zarządu, będą w pełni uosabiać tą filozofię. Z drugiej strony Efekt Plus Sp. z o.o. , to rodzinna firma – typowo biurowe rozwiązania zostały złagodzone ocieploną kolorystyką, która łamie sztywne ramy typowe, dla biur kadry zarządzającej. Zamiast oczywistych szarości, lub granatów pojawiły się kolory ziemi, połączone z kremowobiałymi odcieniami. Powstały gabinety nowoczesne, odpowiadające randze i charakterowi użytkowników.

Projekt aranżacji wnętrza objął również hall wejściowy, klatkę schodową, oraz komunikację na kolejnych kondygnacjach. Te wnętrza, są wizytówką firmy, świadczą o jej prestiżu – elegancki, czarny granit na schodach skontrastowany z jasno-beżową płytką o dużym formacie, piękna, grafitowa tapeta z lekkim połyskiem – zostały zaprzęgnięte, by świadczyć o potencjale firmy.

folia-stretch.pl

 

Biura zarządu

Klatka schodowa i hall wejściowy

Rado Hotel

W 2010 roku pod kierownictwem architekta wnętrz Adama Cwanka, stworzyliśmy projekt Hotelu Rado w Woli Chorzelowskiej, koło Mielca. Była to duża inwestycja uzupełniająca istniejącą infrastrukturę ośrodka wypoczynkowego KoloRado. W otoczeniu lasu powstał nowoczesny obiekt, oferujący nie tylko bazę hotelową, w tym 22 wyjątkowe pokoje butikowe, lecz również restaurację, kawiarnię, duże SPA z krytym basenem, fitness oraz nocny klub z kręgielnią. W hotelu można organizować konferencje i szkolenia. Sala restauracyjna dzielona za pomocą mobilnej ściany pozwala na aranżowanie małych i dużych przyjęć. Pomimo złożoności projektu, kilku nakładających na siebie funkcji, udało się spełnić oczekiwania Inwestora. Szlachetne materiały zastosowane w całym obiekcie, gwarantują bezproblemową obsługę hotelu przez długie lata.
Hotel Rado odniósł sukces, na który również pracowali architekci wnętrz.

hotelrado.pl

 

Recepcja hotelowa

Pokoje hotelowe i apartamenty

Łazienki hotelowe

Restauracja SAFRAN