Adaptacja mieszkania z lat 60-tych

Projekt obejmował kompletny remont mieszkania. Od podstaw zostały zaprojektowane łazienka, sypialnia, gabinet i kuchnia połączona z salonem. Zniknęła mała, niewygodna toaleta oddalona od łazienki. Jej miejsce zajęła powiększona kuchnia otwarta na salon. Te pomieszczenia zyskały dodatkową przestrzeń poprzez zmniejszenie dominującego wcześniej hallu. Powstała przestronna, jasna przestrzeń dzienna, wypełniona meblami wykonanymi na indywidualne zamówienie.

Mieszkanie z niezależnym wejściem

Projekt zakładał stworzenie w niewielkim bloku mieszkalnym, składającym się z czterech, niezależnych mieszkań, wrażenia przebywania w domu jednorodzinnym. To wrażenie miało budować użycie naturalnych materiałów oraz naturalnej podłogi z  zaznaczoną fazą na łączeniu poszczególnych desek. Ulubionym materiałem klientów okazał się rudy palisander, który cechuje mocne, graficzne usłojenie.