Rezydencja… nie całkiem tradycyjna

W 2014 roku odświeżaliśmy wnętrze rezydencji na obrzeżach Rzeszowa. Istniejące rozwiązania należało uwspółcześnić, lub uzupełnić. Poniżej przedstawiamy efekt aranżacji wnętrza rezydencji… nie całkiem tradycyjnej. W ogromnej przestrzeni dziennej pierwsze skrzypce grają stylizowane, niepowtarzalne zabudowy meblowe, romantyczna tapeta, marmury na kominku i w kuchni, oraz ogromny stół jadalniany zaprojektowany specjalnie dla tego wnętrza. Króluje kremowa biel, ciemna czekolada i skórzana podłoga. Klatka schodowa cieszy oczy delikatną, złocistą techniką malarską oraz tapetą – dobrą przyjaciółką stylowych schodów.

Meble wykonał ART-Form

Salon

Kuchnia

Hall z klatką schodową

Adaptacja mieszkania z lat 60-tych

Projekt obejmował kompletny remont mieszkania. Od podstaw zostały zaprojektowane łazienka, sypialnia, gabinet i kuchnia połączona z salonem. Zniknęła mała, niewygodna toaleta oddalona od łazienki. Jej miejsce zajęła powiększona kuchnia otwarta na salon. Te pomieszczenia zyskały dodatkową przestrzeń poprzez zmniejszenie dominującego wcześniej hallu. Powstała przestronna, jasna przestrzeń dzienna, wypełniona meblami wykonanymi na indywidualne zamówienie.

Mieszkanie z niezależnym wejściem

Projekt zakładał stworzenie w niewielkim bloku mieszkalnym, składającym się z czterech, niezależnych mieszkań, wrażenia przebywania w domu jednorodzinnym. To wrażenie miało budować użycie naturalnych materiałów oraz naturalnej podłogi z  zaznaczoną fazą na łączeniu poszczególnych desek. Ulubionym materiałem klientów okazał się rudy palisander, który cechuje mocne, graficzne usłojenie.